FB
deenfrplruuk

Kotlety rybno – ziemniaczane z czerwoną kapustą

KOTLETY RYBNE
  • SKŁADNIKI:
  •  filet np.dorsz – 300 g
  •  ziemniaki – ok.200 g
  • natka pietruszki – 1 pęczek
  • cytryna – 1 szt
  •  liść laurowy – 2 szt
  • cebula – 1 szt
  •  masło – 1 łyżka
  • olej – 300 ml
  • panierka owsiana / bułka tarta
  • sól
  • pieprz

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Do garnka wkładamy oczyszczone filety rybne , dodajemy liście laurowe , plaster cytryny , odrobinę pietruszki i gotujemy ok. 5 minut.

Odcedzamy i rozdrabniamy.

Dodajemy zeszkloną na maśle cebulę i ugotowane wcześniej , ugniecione ziemniaki.

Doprawiamy solą , pieprzem i posiekaną natką pietruszki.

Wszystko DOKŁADNIE razem wyrabiamy na masę.

Formujemy kotlety i obtaczamy w panierce owsianej lub tartej bułce.

Smażymy na złoto na mocno rozgrzanym oleju.

Podajemy z kapustą czerwoną zasmażaną Provitus.

 

Bezpośredni link do przepisu TUTAJ

 

Smacznego! :)

< powrót