FB
deenfrplruuk

Makaron z Pesto di Cantarella

makaron-z-pesto-98x
  • Składniki:
  • - makaron wstążki – 400 g
  • - Pesto di Cantarella – 160 g
  • - kurki ( mrożone ) – 100 g
  • - szalotka – 1 szt
  • - oliwa – 2 łyżki
  • - sól – 1 szczypta
  • - pieprz – 1 szczypta

Sposób przyrządzenia:

 

Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie z odrobiną oliwy z odrobiną oliwy.

Odcedzamy , trzymamy w cieple.

Szalotkę drobno kroimy , podsmażamy na łyżce oliwy.

Dodajemy kurki i przesmażamy razem z cebulką.

Mieszamy z pesto i smażymy razem jeszcze kilka minut do momentu aż kurki będą miękkie a sos ciepły.

Doprawiamy odrobiną soli i pieprzu.

Przekładamy do osobnego garnka.

Na tej samej ( nie czyszczonej ) patelni prażymy chwilkę posiekane orzechy nerkowca.

Przygotowany sos delikatnie mieszamy z makaronem , tak by wszędzie był obtoczony.

Chwilę podgrzewamy.

Podajemy gorący posypanymi prażonymi orzeszkami i posiekaną świeżą bazylią.

 

Smacznego! :)

 

Bezpośredni link do przepisu TUTAJ

< powrót