FB
deenfrplruuk

Pierogi z ricottą i suszonymi pomidorami

Pierogi z ricottą
  • Składniki:
  • Ciasto:
  • - mąka pełnoziarnista – 250 g
  • - jajko – 1 szt
  • - olej – 1 łyżka
  • - ciepła woda – 100 ml
  • - sól – 1 łyżeczka
  • Farsz:
  • - suszone pomidory w oleju PROVITUS – 150 g
  • - ricotta – 150 g
  • - sól , pieprz – do smaku
Z mąki , jajka , oleju , wody i soli zagniatamy ciasto.
Zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na ok. 15 minut.
Pomidory kroimy w drobną kosteczkę.
 Mieszamy z serkiem ricotta.
Doprawiamy solą i pieprzem.
 Ciasto rozwałkowujemy i za pomocą szklanki wycinamy koła.
Napełniamy przygotowanym farszem.
Sklejamy tworząc falbankę.
 Wrzucamy na wrzącą wodę i od chwili wypłynięcia gotujemy jeszcze 2-3 min.
Podajemy przyrumienione na masełku.
Bezpośredni link do przepisu TUTAJ
< powrót