FB
deenfrplruuk

Steki z kurczaka z pesto i mozzarellą

FILET ZAPIEKANY Z PESTO
  • SKŁADNIKI:
  • - filet z kurczaka – 2x150g
  • - pesto rosso Provitus – 80 g
  • - mozzarella – 100 g
  • - oliwa – 50 ml
  • - sól , pieprz
  • - bazylia

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Mięso oczyszczamy , delikatnie rozbijamy tłuczkiem.

Oprószamy niewielką ilością soli i pieprzu.

Smarujemy sosem pesto , tak , by mięso było w całości pokryte.

Zawijamy w folię aluminiową i wkładamy do nagrzanego na 180C piekarnika na ok. 30 minut.

10 minut przed końcem pieczenia odwijamy z folii i pokrywamy plasterkami mozzarelli.

Zapiekamy do momentu aż ser się rozpuści.

Podajemy gorące!

* Świetnym dodatkiem są do tego pokrojone w ćwiartki , opiekane ziemniaczki i lekka surówka z białej kapusty.

 

Bezpośredni link do przepisu TUTAJ

< powrót