FB
deenfrplruuk

Tosty francuskie z żurawiną

Tosty z żurawiną

Na pożywne śniadanie proponujemy dziś FRANCUSKIE TOSTY Z ŻURAWINĄ
Składniki do przygotowania dla dwóch osób:

  • pół bagietki (z poprzedniego dnia)
  • jajko
  • 50 ml mleka
  • Cukier wanilinowy
  • 2 łyżki sklarowanego masła
  • brązowy cukier do posypania
  • Żurawina w syropie PROVITUS


Sposób przygotowania:
Bagietkę pokroić na kromki. W głębokim talerzu zmieszać jajka z mlekiem i cukrem wanilinowym. Zanurzyć w nich kromki bagietki. Masło rozgrzać na teflonowej patelni. Bagietki smażyć na maśle z obu stron na złotobrązowy kolor.
Tosty francuskie posypać brązowym cukrem i podawać z żurawiną.

WERSJA DLA LENIWYCH: mieszamy żurawinkę z serkiem wiejskim lub twarożkiem i serwujemy wedle uznania

 

Smacznego!

< powrót