EN

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Do garnka wkładamy oczyszczone filety rybne , dodajemy liście laurowe , plaster cytryny , odrobinę pietruszki i gotujemy ok. 5 minut.

Odcedzamy i rozdrabniamy. Dodajemy zeszkloną na maśle cebulę i ugotowane wcześniej , ugniecione ziemniaki. Doprawiamy solą , pieprzem i posiekaną natką pietruszki. Wszystko DOKŁADNIE razem wyrabiamy na masę. Formujemy kotlety i obtaczamy w panierce owsianej lub tartej bułce.

Smażymy na złoto na mocno rozgrzanym oleju.

Podajemy z kapustą czerwoną zasmażaną Provitus.

16 lutego 2022

Kotlety rybno – ziemniaczane z czerwoną kapustą

SKŁADNIKI:

 filet np.dorsz – 300 g

 ziemniaki – ok. 200 g

natka pietruszki – 1 pęczek

cytryna – 1 szt

 liść laurowy – 2 szt

cebula – 1 szt

masło – 1 łyżka

olej – 300 ml

panierka owsiana / bułka tarta, sól, pieprz

PROVITUS DĄBROWSCY, MALESA SP.J. realizuje projekt dofinansowany z Funduszy Europejskich "Dotacja na kapitał obrotowy dla Provitus Dąbrowscy Malesa Sp. J."

+48 22 786 62 97

+48 22 786 66 21

biuro@provitus.com.pl

Designet by MAINET.PL

Provitus Dąbrowscy, Malesa Sp. J.

ul. Weteranów 149

05-250 Radzymin

Copyright © Provitus 2023