SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
Do garnka wkładamy oczyszczone filety rybne , dodajemy liście laurowe , plaster cytryny , odrobinę pietruszki i gotujemy ok. 5 minut.
Odcedzamy i rozdrabniamy. Dodajemy zeszkloną na maśle cebulę i ugotowane wcześniej , ugniecione ziemniaki. Doprawiamy solą , pieprzem i posiekaną natką pietruszki. Wszystko DOKŁADNIE razem wyrabiamy na masę. Formujemy kotlety i obtaczamy w panierce owsianej lub tartej bułce.
Smażymy na złoto na mocno rozgrzanym oleju.
Podajemy z kapustą czerwoną zasmażaną Provitus.
SKŁADNIKI:
filet np.dorsz – 300 g
ziemniaki – ok. 200 g
natka pietruszki – 1 pęczek
cytryna – 1 szt
liść laurowy – 2 szt
cebula – 1 szt
masło – 1 łyżka
olej – 300 ml
panierka owsiana / bułka tarta, sól, pieprz
PROVITUS DĄBROWSCY, MALESA SP.J. realizuje projekt dofinansowany z Funduszy Europejskich "Dotacja na kapitał obrotowy dla Provitus Dąbrowscy Malesa Sp. J."
Designet by MAINET.PL
Provitus Dąbrowscy, Malesa Sp. J.
ul. Weteranów 149
05-250 Radzymin
Copyright © Provitus 2023