EN

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Z mąki , jajka , oleju , wody i soli zagniatamy ciasto. Zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na ok. 15 minut. Pomidory kroimy w drobną kosteczkę. Mieszamy z serkiem ricotta. Doprawiamy solą i pieprzem. Ciasto rozwałkowujemy i za pomocą szklanki wycinamy koła. Napełniamy przygotowanym farszem. Sklejamy tworząc falbankę. Wrzucamy na wrzącą wodę i od chwili wypłynięcia gotujemy jeszcze 2-3 min.
Podajemy przyrumienione na masełku.
16 lutego 2022

Pierogi z ricottą i suszonymi pomidorami

SKŁADNIKI:

Ciasto:

- mąka pełnoziarnista – 250 g

- jajko – 1 szt

- olej – 1 łyżka

- ciepła woda – 100 ml

- sól – 1 łyżeczka

Farsz:

- suszone pomidory w oleju PROVITUS – 150 g

- ricotta – 150 g

- sól , pieprz – do smaku

PROVITUS DĄBROWSCY, MALESA SP.J. realizuje projekt dofinansowany z Funduszy Europejskich "Dotacja na kapitał obrotowy dla Provitus Dąbrowscy Malesa Sp. J."

+48 22 786 62 97

+48 22 786 66 21

biuro@provitus.com.pl

Designet by MAINET.PL

Provitus Dąbrowscy, Malesa Sp. J.

ul. Weteranów 149

05-250 Radzymin

Copyright © Provitus 2023