SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
Bagietkę pokroić na kromki. W głębokim talerzu zmieszać jajka z mlekiem i cukrem wanilinowym. Zanurzyć w nich kromki bagietki. Masło rozgrzać na teflonowej patelni. Bagietki smażyć na maśle z obu stron na złotobrązowy kolor.Tosty francuskie posypać brązowym cukrem i podawać z żurawiną.
WERSJA DLA LENIWYCH: mieszamy żurawinę z serkiem wiejskim lub twarożkiem i serwujemy wedle uznania
SKŁADNIKI:
pół bagietki (z poprzedniego dnia)
jajko
50 ml mleka
Cukier wanilinowy
2 łyżki sklarowanego masła
brązowy cukier do posypania
Żurawina w syropie PROVITUS
PROVITUS DĄBROWSCY, MALESA SP.J. realizuje projekt dofinansowany z Funduszy Europejskich "Dotacja na kapitał obrotowy dla Provitus Dąbrowscy Malesa Sp. J."
Designet by MAINET.PL
Provitus Dąbrowscy, Malesa Sp. J.
ul. Weteranów 149
05-250 Radzymin
Copyright © Provitus 2023