EN

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Bagietkę pokroić na kromki. W głębokim talerzu zmieszać jajka z mlekiem i cukrem wanilinowym. Zanurzyć w nich kromki bagietki. Masło rozgrzać na teflonowej patelni. Bagietki smażyć na maśle z obu stron na złotobrązowy kolor.Tosty francuskie posypać brązowym cukrem i podawać z żurawiną.

WERSJA DLA LENIWYCH: mieszamy żurawinę z serkiem wiejskim lub twarożkiem i serwujemy wedle uznania

16 lutego 2022

Tosty francuskie z żurawiną

SKŁADNIKI:

  • pół bagietki (z poprzedniego dnia)

  • jajko

  • 50 ml mleka

  • Cukier wanilinowy

  • 2 łyżki sklarowanego masła

  • brązowy cukier do posypania

  • Żurawina w syropie PROVITUS

PROVITUS DĄBROWSCY, MALESA SP.J. realizuje projekt dofinansowany z Funduszy Europejskich "Dotacja na kapitał obrotowy dla Provitus Dąbrowscy Malesa Sp. J."

+48 22 786 62 97

+48 22 786 66 21

biuro@provitus.com.pl

Designet by MAINET.PL

Provitus Dąbrowscy, Malesa Sp. J.

ul. Weteranów 149

05-250 Radzymin

Copyright © Provitus 2023